(Loopbaan) coaching

In ieders carrière is er wel eens een moment waarop je wil sparren. Sparren over het verloop van je loopbaan of over zaken waar je in de praktijk tegenaan loopt. Het liefst spar je met iemand die de branche kent en die je een spiegel voor kan houden. Onze coaches helpen je graag.

Onze aanpak

De coaches van VIA Academy hebben allemaal een coachopleiding gevolgd en de nodige ervaring in de praktijk opgedaan. Afhankelijk van het vraagstuk en de persoon zetten we de juiste coach in. Het intakegesprek is altijd vrijblijvend, zodat beide partijen kunnen toetsen of er een goede klik en vertrouwensbasis is om samen aan de slag te gaan.

Een coachtraject begint met een persoonlijkheidsmeting of een ander assessment. Op die manier brengen we persoonlijkheidskenmerken of competenties in kaart, al dan niet in combinatie met 360 graden feedback. Een dergelijk instrument kan helpen om de ontwikkelbehoefte nog scherper te formuleren, maar is niet in alle gevallen noodzakelijk.

Onze aanpak is praktisch, confronterend, maar altijd met respect en een vleugje humor. Een coachtraject bij VIA is vrijwillig en vertrouwelijk, maar niet vrijblijvend. Dat houdt in dat we van de coachee vragen om na elke sessie een kort verslag te maken en regelmatig geven we opdrachten mee voor de volgende keer. Een coachtraject is bovendien maatwerk. We spreken vooraf de kaders af. Binnen die kaders stemmen we onze aanpak af op jouw behoefte, tempo en stijl. Aan het begin maken we dan ook duidelijke afspraken met coachee en een eventuele opdrachtgever over terugkoppeling.