Trainingsonderwerpen

Leiderschapsprogramma

Voor diverse opdrachtgevers verzorgen we leiderschapsprogramma’s, op alle niveaus, van eerstelijnsmanagement tot en met directieniveau. We ondersteunen leidinggevenden in hun ontwikkeling, zodat ze nog meer uit zichzelf en hun teams kunnen halen. Hiermee creëer je als organisatie een steviger (midden)kader, dat op een effectieve en prettige manier communiceert met medewerkers en andere betrokkenen. Dit zijn vaak wat uitgebreidere programma’s, waarin meerdere van onze thema’s terugkomen. Welke thema’s dat zijn, stemmen we in nauw overleg met de opdrachtgever af op de ontwikkelbehoefte.

Klantgericht communiceren

In gesprekken met klanten ben jij het visitekaartje van jouw organisatie. Soms is het contact met opdrachtgevers zo intensief dat je bijna collega’s lijkt van elkaar. Dan is het ook wel eens lastig om kritisch te zijn en toch de relatie goed te houden. Hoe blijf je kritisch, autonoom en een goede adviseur/verkoper zonder jouw klantrelatie in gevaar te brengen? Deze vraag staat centraal in deze training.

Effectief beïnvloeden

In je werk ben je voortdurend afhankelijk van anderen. Dit heeft vaak invloed op de voortgang van jouw eigen werk. Soms heb je gezamenlijke belangen en soms zijn belangen tegenstrijdig aan elkaar. Hoe behaal je jouw doelen en hou je tegelijkertijd een goede relatie in stand? In deze training leer je hoe je het gedrag van anderen zodanig kunt beïnvloeden zodat je jouw doelen kunt bereiken zonder dat dit ten koste gaat van de relatie met anderen.

Praktisch leidinggeven

Je bent in de praktijk doorgegroeid naar een leidinggevende positie, maar hebt hier geen specifieke opleiding voor gehad. Je stuurt je team voornamelijk op gevoel aan. Je wil je eigen werkwijze graag afzetten tegen de theorie en de ervaring van anderen. In deze training krijg je inzicht in diverse stijlen van leidinggeven en oefen je hier actief mee. Je krijgt ook de ruimte om ervaringen uit te wisselen en te sparren met andere deelnemers.

Teamontwikkeling

Een goede samenwerking in een team is niet altijd vanzelfsprekend. Soms botsen karakters en verloopt de onderlinge communicatie niet optimaal. Soms wil je als leidinggevende ook gewoon eens tijd maken om met jouw team te sparren over de toekomst, de onderlinge samenwerking en communicatie onder begeleiding van een expert.

Procesbegeleiding

Wordt jouw team teveel geleid door de waan van de dag? Ligt de nadruk op de dagelijkse drukte en kom je onvoldoende toe aan het formuleren van concrete plannen die vervolgens structureel worden uitgevoerd? Dan kan procesbegeleiding een uitkomst bieden. Als externe begeleider gaan we samen met jou en jouw team aan de slag om de strategie van de organisatie te vertalen naar concrete doelstellingen voor de eigen afdeling. Wat willen jullie als team bereiken dit jaar en wanneer zijn jullie succesvol?

Timemanagement en Outlook

Herken je het gevoel dat je de hele dag hartstikke druk bent geweest en aan het einde van de dag nog steeds een volle takenlijst hebt liggen? Je wil efficiënter leren plannen, doelen stellen en de juiste prioriteiten stellen. Tevens ben je op zoek naar praktische tips om efficiënter met jouw tijd om te gaan. Je gebruikt Outlook voor mail en planning, maar hebt het gevoel dat dat beter kan. In deze training leer je meer regie te krijgen over je eigen werkdag.